Knaprig Müsli

Recept
5 dl havregyn
1 dl havrekli
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl havrekli
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
2 dl torkad frukt*
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
1,5 dl vatten, ca 80°
3-4 msk honung (beroende på hur söt du vill ha müslin)
4 msk rapsolja
2 dl torkad frukt*
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
1,5 dl vatten, ca 80°
3-4 msk honung (beroende på hur söt du vill ha müslin)
4 msk rapsolja
1. Blanda alla torra ingredinser i en bunke. Blanda sedan vatten, honung och oljan försej.
2. Rör ner vätskan bland de andra ingredienserna, tills allt är någorlunda blandat.
4. Bred ut jämnt på en plåt (på bakplåtspapper eller smörad)
5. Grädda i ugnen 20 min, 200°
Förvara lufttätt i t.ex. en glasburk. Håller ca 4 veckor
*Jag brukar använda 1 dl aprikoser och fyller ut med 1 dl av russin, tranbär, gojibär och andra torkade frukter jag har hemma för tillfället. Det mesta funkar utmärkt!